SENAAT GEEFT RECEPTIE VOOR AZNAVOUR

SENAAT GEEFT RECEPTIE VOOR AZNAVOUR 

De Tijd 17/11/15

 

De Senaat schrapt een vergadering door gebrek aan agendapunten, maar houdt wel een receptie voor Franse zanger Charles Aznavour
Advertentie

Senaatsvoorzitster Christine Defraigne (MR) heeft de leden van de Senaat uitgenodigd voor een receptie ter ere van de Franse zanger Charles Aznavour maandag. Dat is opmerkelijk, want een vergadering van de Senaat vrijdag werd nog geschrapt wegens een gebrek aan agendapunten.

Wat de Franse zanger van Armeense afkomst precies in de Senaat komt doen, is niet meteen duidelijk en staat ook niet vermeld op de uitnodiging. Het is wel de bedoeling dat Aznavour maandag op het Egmontpaleis het ereteken 'Commandeur in de Kroonorde' krijgt uit handen van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders. Eerder, in 2004, werd hij al 'Officier in de Kroonorde'.

De 91-jarige zanger is bezig aan een reeks afscheidsconcerten. Dinsdag 17 november staat de Franse singer-songrwiter met een 'Farewell Concert' op de planken van Vorst Nationaal.

Ons land had lang een tweekamerstelsel: de meeste wetten moesten zowel door de Kamer als door de Senaat worden goedgekeurd. Door de zesde staatshervorming werd de Senaat evenwel minder belangrijk. De Hoge Vergadering werd een reflectiekamer en stemt niet langer wetten