Դe Algemene Raad van vertegenwoordigers van de Armeense Gemeenschap van België  12 leden van het Comité van Armeniërs van België (CAB), dat uitvoerend orgaan is. 

20221105 094709 small

20221105 094611 small

Het CAB wordt voorgezeten door Robert Unusyan en de andere leden zijn Armine Hareyan, Tigran Fahradyan, Maria Hakobjanyan, Edgar Nersisyan, Serge Artunoff, Lianna Mkrtchyan, Aram Bazikyan, Ara Sargsyan, Aris Nalchi, Lilit Gasparyan en Noubar Sipaan. Zij zijn de opvolgers van het comité van uittredend voorzitter Nicolas Tavitian. De leden van het CAB worden benoemd voor een periode van 4 jaar.

De Raad heeft ook de belangrijkste doelstellingen vastgelegd die het CAB moet uitvoeren. Voor de uitvoering van haar taken  berust het CAB op commissies. Verantwoordelijken werden aangesteld, die als voornaamste taak hebben een team van vrijwilligers samen te stellen en het werk te coördineren. De commissies staan open voor iedereen die aan de werkzaamheden van de CAB wil deelnemen. Aarzel niet om hierover met ons contact op te nemen.

Dit zijn de CAB-commissies (de volgorde is willekeurig en loopt niet vooruit op het belang van de ene commissie ten opzichte van de andere):

Commissie Culturele Zaken. De Armeense gemeenschap in België viert in 2023 haar 100-jarig bestaan. De belangrijkste doelstelling van deze commissie voor het komende jaar is het organiseren van evenementen en vieringen in verband met het eeuwfeest, met name om het grote publiek kennis te laten maken met de rijke geschiedenis van de gemeenschap in België. Dit is een belangrijke gelegenheid om de Armeense gemeenschap in België te promoten en bekendheid te geven. Naast het eeuwfeest zal deze commissie ook in het algemeen een rijk en actief Armeens cultureel leven in België bevorderen, met name door de organisatie van culturele evenementen. Maria Hakobjanyan staat aan het hoofd van deze commissie, bijgestaan door Serge Artunoff.

Commissie Politieke Zaken. Het CAB zal Armenië en Artsach blijven steunen. Het CAB zal de ontwikkelingen in de regio op de voet volgen. Het zal de Belgische autoriteiten actief informeren en de burgers bewust te maken over deze problematiek. De CAB zal ook haar strijd tegen het negationisme van de volkenmoord in België voortzetten en de belangen van de Armeense gemeenschap in België verdedigen. Het hoofd van deze commissie is Lianna Mkrtchyan.

Commissie Public Relations en Communicatie. Het CAB wil de verspreiding van informatie binnen de gemeenschap verbeteren, zodat iedereen beter op de hoogte is van de activiteiten en acties binnen de gemeenschap en meer kan deelnemen. Een belangrijk aspect van dit werk zal erin bestaan meer samen te werken met de verschillende Armeense verenigingen in België.

Het comité  wil ook zijn zichtbaarheid binnen de Belgische samenleving verbeteren, met name bij de Belgische media en andere verenigingen, waaronder diegenen die andere gemeenschappen in België vertegenwoordigen. Het Armeense radiostation Belga Hay, dat binnenkort een nieuwe programmering zal aanbieden, zal bijdragen tot de verwezenlijking van deze doelstellingen. Armine Hareyan staat aan het hoofd van deze commissie, bijgestaan door Aram Bazikyan en Aris Nalci.

Onderwijscommissie. Het CAB wil Armeense scholen in België steunen, die een belangrijke schakel vormen voor het behoud van de Armeense taal en cultuur in België, en een katalysator zijn voor de algemene ontwikkeling van Armeense kinderen en jongeren in België. Daartoe zal de onderwijscommissie eerst de bestaande scholen in kaart brengen. Ten tweede zal het ervoor zorgen dat de scholen elkaar beter leren kennen. Ten slotte zal het de behoeften van deze scholen analyseren om hen zoveel mogelijk te ondersteunen bij de verbetering van lesmateriaal, onderwijsmethoden en lerarenopleiding. Edgar Nersisyan staat aan het hoofd van dit comité, bijgestaan door Lianna Mkrtchyan.

Jeugdcommissie. Het CAB Youth zal zijn activiteiten voortzetten, die tot doel hebben banden te creëren en te versterken tussen jonge Armeniërs in België, zowel Franstaligen, Nederlandstaligen als nieuwkomers. Tigran Fahradyan heeft de leiding van deze commissie, bijgestaan door Ara Sargsyan.

Commissie financiële zaken. Het CAB zal werken aan de verbetering van de financiële situatie van de gemeenschapsstructuren, om het aanbod van diensten aan de gemeenschap te verbreden en zijn werking te professionaliseren. Financieringsbronnen zijn subsidies, partnerschappen en donaties van leden van de gemeenschap. Wat dit laatste betreft, zal het CAB zich concentreren op het nieuw leven inblazen van de deelname van de gemeenschap aan het Hay Doun Friends-programma. Het hoofd van deze commissie is Robert Unusyan.

Het CAB roept de leden van de gemeenschap op zich te mobiliseren om deze projecten te helpen realiseren. U kunt contact met ons opnemen via het volgende adres: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. .

Natuurlijk staat het CAB altijd open voor andere projecten en ideeën uit de gemeenschap.

Robert Unusyan

President du Comité des arméniens de Belgique

Le CAB appelle les membres de la communauté à se mobiliser pour l’aider à la réalisation de ces projets. Vous pouvez nous contacter via l’adresse suivante : Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..

Bien entendu, le CAB reste à l’écoute de tout autre projet et idée que peut proposer la communauté.